HomeBedrijfsprofielContactRouteFacebook

Metaalwerk
Engineering
Machinebouw & Machineverbouw
Constructie
Reparatie & Onderhoud
Hydrauliekservice
Slijttechniek

Deutz Fahr
Mijn Deutz-Fahr

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

 

Machinebouw en Machineverbouw

Mestscheider "Easy Separator"

Uit recente berichten over de mestverwerking is Staatssecretaris Dijksma zeer duidelijk; Als mestverwerking niet van de grond komt, volgen er vanaf 2015 dierrechten die ook zullen gaan gelden voor de rundveehouderij. Volgens Dijksma is de sector is nu aan zet om voldoende mestverwerkingscapaciteit te realiseren.

Veehouderijen met overschotmest zullen dus een percentage van deze mest moeten gaan scheiden. Dit geldt ook buiten concentratiegebieden.

De melkveehouders moeten echter al binnen enkele maanden met concrete plannen komen voor de mestverwerking. Gaat de sector hiermee niet voortvarend aan de slag, dan zal de overheid onvermijdelijk ingrijpen in de omvang van de veehouderij, aldus Dijksma. De beslissing hierover wordt eind 2013 genomen.

Echter zal mest die verwerkt wordt, eerst bewerkt moeten worden. Mestverwerkers als bijvoorbeeld biovergisters willen geen drijfmest maar bewerkte mest.

Pullens M.T. is al een tijd bezig met mest scheiden. In samenwerking met van Nistelrooij VOF heeft Pullens M.T. een mestscheider "Easy Separator" ontwikkeld. Deze mestscheider draait na uitvoerig testen op het bedrijf van van Nistelrooij VOF. Van Nistelrooij VOF heeft in het verleden gewerkt met gehuurde en ingehuurde machines wat nooit naar tevredenheid ging (kosten te hoog, veel arbeid, enz). Wij zijn er van overtuigd dat men op bedrijfsniveau moet gaan scheiden zodat de kosten laag kunnen blijven en de ondernemer zijn eigen mestafzet kan organiseren.

De Easy Separator is zoals de naam het al zegt, een gemakkelijke simpele mestscheider. De scheider heeft voordelen die passen bij de veehouderij:

- een lage aanschafwaarde,
- weinig onderhoud,
- veel gemak,
- compact,
- laag energieverbruik,
- hoog rendement.

Al deze eigenschappen passen perfect bij het mestscheiden op bedrijfsniveau. Op de markt is er nog geen aanbod in scheiders met deze specifieke eigenschappen die passen bij het kleinschalig scheiden, dit is ook de reden dat heeft doen besluiten om de Boerenmestscheider te gaan verkopen. Door de Easy Separator kan een veehouderij dus zonder veel extra werk en extra kosten aan de nieuwe verwerkingsplicht voldoen!

Zie hieronder een filmpje van de Easy Separator draaiend:


Meer weten?

Bel 0416 666 011 of stuur een e-mail naar info@pullensmt.nl

Een aantal van onze andere gerealiseerde projecten zijn:

< Terug naar Machinebouw & Machineverbouw

 

 Pullens Mechanische Technieken  |  Industrieweg 7a  |  5256 PN Heesbeen  |  Telefoon 0416 666 011  | Fax 0416 666517  |  E-mail info@pullensmt.nl  |  Volg ons op Facebook

¬© Reclamestudio De Suggestie